Utbildningar – utrullning av företagsstöd i Nyps 2020

Med hjälp av videos, besök på plats och utbildningar blir ni redo för utrullningen av företagsstöd i Nyps 2020. Det finns fortfarande platser kvar vid utbildningstillfället i januari. Och vill ni ha besök på plats tar vi gärna emot åsikter om vad ni vill lära er.

Utrullning av företagsstöd i Nyps 2020

Utrullningen av företagsstöd pågår för fullt och vi har tre utbildningstillfällen kvar att genomföra:

  • 26-27 november
  • 11-12 december
  • 14- 15 januari

Det finns fortfarande platser kvar på utbildningstillfället i januari. Ni är mer än välkomna att anmäla er. Även de organisationer som utbildat någon Hypernypsare kan passa på att utbilda en till, i alla fall i mån av plats.

Nyps 2020 företagsstöd på Youtube

Vi har en egen Youtube-kanal för företagsstöd i Nyps 2020länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Innehållet uppdateras kontinuerligt och målet är att ha en heltäckande presentation av systemet klart i god tid innan releasen.

Eftersom det sker mycket utveckling just nu, kommer filmerna att bytas ut lite då och då. Spellistorna kommer dock att vara desamma.

Märker ni att det saknas någon film, eller om ni har synpunkter på innehållet i någon film, är ni välkomna att kontakta Anders Runnholm.

En fråga som återstår är hur vi kommer att göra med filmer om Min ansökan. Något slags information kommer vi att ta fram. Men den kommer att vara generell och endast omfatta systemets funktioner. Instruktioner om innehållet i en ansökan kommer att vara upp till varje organisation att ta fram.

Företagsstöd under 2020

Vi har under flera års tid pratat om att göra ett kunskapslyft för regionerna, både vad gäller systemstödet, förordningar och föreskrifter. Nu ser det ut som att vi kommer att få loss resurser för det arbetet. Därför planerar vi i samarbete med Kapitalförsörjningsenheten på Tillväxtverket en insats under första halvåret 2020.

Vi vet redan nu att förutsättningarna och behoven är olika i olika regioner. Har ni inspel på vad som skulle vara av nytta för er region är ni välkomna att kontakta Anders Runnholm.

Formen för insatsen är inte klar ännu, men tankar vi leker med är möten mellan regioner som har liknande förutsättningar och behov. En indelning skulle kunna vara norra, mellersta och södra Sverige, men om det visar sig att detta slår snett får vi tänka om. Som sagt, inspel och förslag är välkomna.

Nypscentralen på besök?

Under 2020 kommer det återigen att finnas möjlighet för oss att besöka våra användarorganisationer. Tanken med besöken är att ni kommer med förslag på områden där ni behöver hjälp och stöd och så syr vi ihop ett utbildningspaket och åker ut till er under en eller två dagar. Att ni fått besök av oss tidigare är inget hinder, vi ser heller inga frågor som för små eller obetydliga.

Är ni intresserad av besök eller vill veta mera, kontakta Anders Runnholm. Besöken är naturligtvis kostnadsfria.

Kontakt

Anders Runnholm, utbildningsansvarig.

namn.efternamn@tillvaxtverket.se

Hjälpte informationen på sidan dig?