Korttidsarbete – vårt fokus för tillfället

Det ska gå att söka stöd för korttidsarbete 7 april. För att det ska vara möjligt lägger vi stort fokus på det arbetet. Tyvärr betyder det att våra ordinarie uppgifter tar längre tid.

Covid-19 har slagit hårt mot våra svenska företag. Därför har regeringen gett oss uppdraget att utveckla ett stöd för korttidsarbete. Vi har tidigare berättat att det påverkar hur vi jobbar.

På grund av det nya stödet kommer många av våra resurser inom Nyps, Nyps 2020 och Min ansökan att vara upptagna. Det här innebär framför allt att support, utveckling och underhåll av systemen får stå tillbaka tills vidare.

Påverkan

När det gäller support betyder det att vi inte lika snabbt kan svara på eller lösa ärenden.

Vi kommer att fortsätta utveckla våra system. Men på grund av ansträngningarna tar det längre tid än vanligt. Utvecklingen kommer, under tiden, inte heller att vara lika omfattande som den brukar.

Vi vet ännu inte hur länge läget kommer att se ut som det gör. Men vi kan säga att vi även kommer behöva prioritera stödet för korttidsarbete ett tag efter 7 april. Sen kan förhoppningsvis allt börja återgå till det normala.

Vi vill passa på att tacka er för ert tålamod och förståelse.

Hjälpte informationen på sidan dig?