För dig som jobbar i Nyps och Nyps 2020 i sommar

Sommaren är här och då behöver du som arbetar i Nyps och Nyps 2020 tänka på en del. Vi har listat information och bra råd, inför semestern, längre ner i texten.

Tre personer cyklar på en grusväg mellan två åkrar. Personen längst fram vinkar till kameran.

Support

Supporten är bemannad hela sommaren, men begränsad under veckorna 29 till 32. Komplicerade och/eller tekniska ärenden kan under de veckorna ta längre tid att åtgärda. Tänk på att du registrerar supportärenden via Nyps servicesida.

Sommar-information och tips

  • För att kunna registrera beslut måste det finnas öppna perioder i Nyps. Det här görs i Nypsadmin Agresso och sker i samband med månadsskiften. Om de som normalt administrerar det här har ledigt måste det finnas ersättare som kan göra jobbet.
  • Tillväxtverkets Agresso kommer vara öppet hela sommaren.
  • Om du har stödmottagare som ska ansöka om utbetalning i Min ansökan ska du, som handläggare, se till att de har behörighet. Det gör du genom att se i fall rätt e-postadress eller e-legitimation finns upplagd bland kontakterna på ärendet.
  • Det måste finnas ersättare för era lokala systemadministratörer, om de är lediga. De personerna ger vid behov nya lösenord till Nyps, skapar nya användare och ger behörigheter till stödtyper och roller.
    För Tillväxtverket gäller andra rutiner för skapande av nya användare och lösenordsbyte.
  • Under sommaren kan vissa användare få tillfälliga behörigheter, till exempel Beslutsfattare. Då är det viktigt att behörigheten inte tas bort förrän beslutfattarens aktuella ärenden är beslutade. Om behörigheten tas bort för tidigt kommer ärendena att fastna.
  • Är du osäker på när ditt lösenord behöver ändas? Passa på att byta redan nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Tänk på att KAP för administratörer finns i Citrix.

Glad sommar

Trots rådande coronapandemi hoppas vi på NypsCentralen att du får en jättebra sommar. Ingen vet hur hösten blir, men vi håller tummarna för att läget ändras och att allt kan börja återgå till det normala. Både i vårt arbete och det privata.