29 mars lanseras korttidsstödet 2021 – så påverkas du

Företagare kan söka stödet retroaktivt från 1 december 2020. Vi har förberett våra system så att de ska klara av det väntade söktrycket. Men vi flaggar för att systemen kommer behöva uppdateras och vara stängda under tider som påverkar dig som jobbar i dem.

Porträttbild på en kvinna.

Ulrica Morelid.

Under det senaste året har arbetet med korttidsstödet varit Tillväxtverkets största prioritering. Syftet med stödet är att rädda så många jobb och företag som möjligt från pandemins påverkan.

– Många företag drabbas fortsatt väldigt hårt av pandemin. När korttidsstödet nu förlängs, med en ny tillfällig lagstiftning, är det självklart vår viktigaste prioritering. Vi agerar för att kunna rädda företag och arbetstillfällen, säger Ulrica Morelid, enhetschef vid Data och systemstöd.

Hur har vi förberett oss inför lanseringen?

– Vi har arbetat med att förbereda våra system för en ny topp av ansökningar och en intensiv fas av ärendehandläggning. Systemen kommer att vara stängda, både för ansökan och handläggning, under söndagen 28 mars. Den dagen gör vi nödvändiga uppdateringar inför lanseringen. Ytterligare justeringar kommer behövas efter att Min ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. öppnar 29 mars, säger Ulrica Morelid.

Nyps 2020 – stängt för övrig handläggning

Nyps 2020 kommer att vara stängt för övrig handläggning 29 och 30 mars. Vi vill även informera om att stängningen kan förlängas och gälla över påsken. Mer information kommer i så fall.

Vi vill be om din förståelse för om vi behöver ta ner systemen med kort varsel framöver. Vi kan behöva göra snabba åtgärder för att Nyps 2020 och Min ansökan ska fungera så bra som möjligt. Det innebär att systemen kan tas ner utanför tiderna för ordinarie servicefönster.

Handlägg gärna ärenden utanför de här datumen

Vi förväntar oss ett högt tryck i systemet mellan 27 mars och 9 april. Om du kan, uppmanar vi dig att gärna förlägga din handläggning till före eller efter de datumen.

Belastad support

I och med lanseringen förväntar vi ett högre tryck på vår support. Det kan innebära att du får vänta något längre innan du får hjälpa med supportärenden du skickar in till oss via Easit.

Vill du veta mer om korttidsarbete 2021?

På Tillväxtverkets webbplats hittar du informationen du behöver gällande stödet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Den kommer att uppdateras kontinuerligt.