Release 27 maj – nyheter i Nyps 2020 och Min ansökan

Efter releasen 27 maj kan du ta del av förbättringar i tjänsterna Nyps 2020 och Min ansökan. Nedan kan du se en film eller läsa om förbättringarna.

Se filmen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Anders Runnholm, utbildningsansvarig, går igenom nyheterna du kan ta del av från och med 28 maj.

Nyheter i tjänsterna

  • Tilldelning av ärenden i Nyps 2020 har förenklats. Du som användare kan enkelt tilldela dig själv ärendet. De senast använda tilldelningarna sparas också. Tanken är att det här ska göra att fördelningen av ärenden går lite snabbare.
  • Ansökansväljaren i Min ansökan utgår nu från vilka stöd som är tillgängliga i respektive län. Tidigare fick sökande utgå från vilken organisation som erbjöd ett speciellt stöd. Funktionaliteten liknar den som redan finns i företagsstöden, men utgår från län istället för kommun.
  • Det finns nu möjlighet att anpassa informationen på dokumentfliken i Min ansökan, till exempel med en lista över de bilagor sökande förväntas skicka in. Även informationssidorna för respektive region kan numera uppdateras enligt önskemål.