Nytt team jobbar med nya prioriteringar i Nyps 2020

Korttidsstödet och uppstarten av EU:s nya programperiod är fortfarande våra viktigaste prioriteringar inför nästa år. Men för att kunna utveckla andra förbättringar i våra system har vi skapat ett nytt team.

Porträttbild på en kvinna.

Ulrica Morelid

Det nya teamet ska jobba med förbättringsarbete och nya uppdrag för projekt- och företagsstöden.

Vet vi redan nu vad teamet ska jobba med nästa år?

– Det kommer troligen uppdrag till Sveriges regioner att fördela stöd till företag med försäljningsställen för drivmedel. Vi bedömer att det kommer kunna hanteras som en form av investeringsbidrag, troligen i en ny förordning liknande kommersiell service, säger Ulrica Morelid, enhetschef, Data och systemstöd.

Varför är det här ett eventuellt prioriterat utvecklingsområde?

– Det saknas digitalt stöd för en sådan ansökans- och handläggningsprocess i Nyps 2020. Det är sannolikt en kritisk utveckling att få det här på plats så fort som möjligt under våren 2022, säger Ulrica Morelid.

Andra förbättringar teamet jobbar med

Det nya teamet tittar på möjligheten att införa en enkel form av kompletteringar för företagsstöden som första steg. De jobbar även med att få till mer korrekt data kring län och kommun och inbetalningsregistrering i företagsstöden och projektmedel.