Mer information om den nya rapportgenerator och annat

I november kunde du läsa om förbättringar som arbetsgruppen Nyps analys skulle lansera. I den här artikeln får du mer information om dem.

Läs den tidigare nyheten.

Ny rapportgenerator

Under året har Nyps analys arbetat med att uppdatera rapportgeneratorn. Arbetet möjliggör individuella anpassningar och en förbättrad prestanda. I den nya rapportgeneratorn kan du som användare till exempel ändra och spara rapporter efter dina behov - det här minskar arbetet i excel.

Den nya rapportgeneratorn lanserades 17 december. Efter att du har valt din rapport i menyn kan du än så länge även komma åt den äldre generatorn (Birt). Det gör du genom att trycka på den blå knappen. Den funktionen kommer att tas bort i sinom tid.

Dina åsikter uppskattas

Tycker du att något inte riktigt fungerar eller kan bli bättre? Då är det bara att kontakta oss. Vi tar gärna emot dina förslag och ser om vi kan införa dem.

Ändringar i dina behörigheter

Dina behörigheter i Diver kommer att ändras. Det innebär att du endast kan se uppgifter från din organisation i modellerna. Det kommer att påverka markörer som använder flera beslutande organisationer.

För att se vilken organisation som finns tilldelad öppnar du en modell och tittar på dimensionen Besl. Org.

Den här förändringen är inte aktuell förrän någon gång efter årsskiftet.

Nytt Glossary

Glossary (som du hittar via ”Hjälp” i dykboken) kommer att få ett nytt utseende. Det är dynamiskt kopplat till Diver. Det kommer ytterligare förbättringar och information om det här.

Om sidan är blank när du öppnar Glossariet i Citrix ska du kopiera länken och klistra in den i webbläsaren Google chrome som du hittar i Citrix. Du kan alltså inte klistra in länken i webbläsaren du har på din dator - det måste vara webbläsaren som finns i Citrix. Det här löser problemet med den blanka sidan tills vi har en annan fix.