Framtida förbättringar Nyps analys jobbar med

Nyps analys arbetar med ett flertal förbättringar för våra tjänster - förbättringar du kommer att kunna ta del av. Det handlar bland annat om att uppdatera utseendet för våra portaler och vidare förbättringar i Diver.

Porträttbild på en kvinna.

Åsa Wiklund.

Nytt utseende på portaler

Nyps analys är teamet som jobbar med utdata för nypssystemen och relaterade tjänster. De jobbar bland annat med att uppdatera utseendet för portaler inför nästa ERUF-period. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det här gäller både interna och externa barometrar.

- Vi vill att användare ska känna igen sig oavsett vilken sida de besöker - det ska vara lätt att hitta relevant information. Sidorna ska även anpassas för användare som behöver hjälpmedel för att navigera sig på dem, säger Åsa Wiklund, produktägare vid Nyps analys.

Även redan existerande portaler kommer att få en uppfräschning.

Förbättringar för Polisen och Migrationsverket

Teamet fortsätter också att jobba med anpassningar för Migrationsverket och Polisens EU-stöd.

- När nya organisationer börjar använda Nyps 2020 kommer nya behov av utdata för interna och externa rapporter. Det här beror på att olika stöd har olika regler och krav på uppföljning. Vi jobbar nu med att anpassa data för de två myndigheterna, säger Åsa Wiklund.

Ny data i Diver

Utvecklingsfokuset, för teamet, ligger även på att utöka Ärendemodellen m5030 - Nyps & Nyps 2020 i Diver. Den ska innehålla:

  • Stödandel.
  • Adress.
  • Postadress.
  • Postort.

Det arbetas också med en Nyps 2020-modell i Diver som ska innehålla kontaktuppgifter.