Drivmedelsstödet lanseras 5 maj

Stödet för drivmedelsstationer kommer att handläggas i Nyps 2020 och sökas via Min ansökan. Stödet är en variant av investeringsbidraget inom Kommersiell service och kommer att handläggas av regionerna.

Porträttbild på en man.

Anders Runnholm

Regeringen har beslutat att ge stöd till mackar i serviceglesa områden som behöver korrosionsskydda sina markdragna rör. Stödet kommer att finnas i systemen Nyps 2020 och Min ansökan från och med 5 maj.
Läs mer om vad vi tidigare har skrivit om stödet.

- Då det här är ett helt nytt stöd förväntar sig sökande att det ska gå att söka digitalt. Därför har vi skapat det för Min ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Nyps 2020, säger Anders Runnholm, utbildningsansvarig vid Nypscentralen.

Stödet kommer att handläggas av dig som är handläggare vid en region. I dagsläget är stödet inte aktuellt för alla regioner. Anledningen är att det inte finns drivmedelsstationer som har rätt till stödet i alla regioner. Ändras det här kommer stödet självklart att göras tillgängligt för alla.

Innebär det här nya stödet stora förändringar för handläggarna?

- De som har handlagt företagsstöd i Nyps 2020 kommer att känna igen sig. Men något som är nytt är att handläggarna ska hantera ansökningar om förskott, säger Anders Runnholm.

Då det är viktigt att pengarna kommer till den sökande så snabbt som möjligt kan hen ansöka om att få ett förskott av stödet utbetalt. Vi har skapat möjligheten för den sökande att göra det här i samband med sin ansökan. Men om den sökande vill vänta kan hen även söka förskott efter att ansökan är beviljad.

Läs mer om stödet på Tillväxtverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Utbildning - drivmedelsstöd

Vi håller en digital genomgång av stödet 10 maj klockan 10.00 - 12.00. Inbjudan har gått ut till alla regioner. Om du inte har fått en inbjudan kan du alltid höra av dig till oss.

Kontakt

Anders Runnholm
namn.efternamn@tillvaxtverket.se