Min ansökan på engelska - hur påverkar det mig?

Från och med april 2022 kan sökande få information i Min ansökan på engelska. Det beror på det nya EU-programmet Aurora.
- Det här underlättar för dem som söker stöd från programmet och besökare på Min ansökan som inte kan svenska, säger Tobias Björnudd, produktägare vid Nypscentralen.

EU-programmet Aurora kommer att lanseras i Nyps 2020 och Min ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under maj 2022. Programmet är ett samarbeta mellan länderna Sverige, Finland och Norge. Då projekt från de tre länderna kan söka stöd är det viktigt att alla kan förstå hur de ska göra. Innan vi lanserade engelska som språk i Min ansökan fanns bara svenska.

- Att endast ha svenska som språk är inte användarvänligt när invånare från andra länder ska använda tjänsten. Därför kan du nu läsa nästan alla generella sidor, alltså sidor som inte är stödspecifika, på engelska i Min ansökan. Även själva ansökansformuläret för Aurora-programmet kommer att vara på engelska, säger Tobias Björnudd.

En man sitter i en fåtölj och pratar.

Tobias Björnudd.

Hur kommer det här att påverka handläggare i Nyps 2020?

- Det här påverkar bara handläggare för Aurora. Påverkan är, kort sagt, att de kommer ta emot ansökningar på engelska. Men ett problem för handläggarna i Finland och Norge kan vara att det enda språket i Nyps 2020 fortfarande är svenska, säger Tobias Björnudd.

Varför är inte delen för Aurora på engelska även i Nyps 2020?

- Det innebär ett större arbete för att få till det. Nu inför alla olika programstarter är det väldigt mycket att göra och vi kan inte prioritera att införa engelska i Nyps 2020. Men det är ett arbetsområde vi tar med oss framåt väger mot andra förbättringar vi behöver utveckla.

Det enda generella innehållet på Min ansökan som ännu inte finns på engelska är informationen som handlar om ansökan om utbetalning. Det är något Tillväxtverket fortfarande jobbar med.

Om du vill få Min ansökan på engelska väljer du språk längst ner i fotnoten på webbplatsen.