Skicka dokument från Nyps 2020 till Min ansökan

Från och med 15 juni kan du skicka dokument från Nyps 2020 till den sökande via Min ansökan. Dokumenten du vill skicka måste ligga i en handling. Förbättringen gäller, än så länge, alla stödtyper förutom projektmedel i Nyps 2020.

Porträttbild på en kvinna.

Hanna Åslund

Förbättringen kom till efter att vi arbetat med hur vi kan förbättra arbetsflödet för handlingar, dokument och kommunikation i Nyps 2020. En som har varit med i det här arbetet är Nypscentralens UX-designer Hanna Åslund.

- Som det är i dag behöver handläggaren ladda ner dokument, skicka dem via sin mejl och sen ladda upp dem i Nyps 2020. Det här arbetet blir effektivare och snabbare med den nya funktionen, säger hon.

Du kan fortfarande hantera dokumentutskick som förr - men vi uppmanar dig att testa det nya sättet.

Vad är det som blir bättre med att handläggaren kan skicka dokument från Nyps 2020 till Min ansökan?

- Det är färre steg och arbetet blir som sagt effektivare. Det är även rättssäkrare och lättare att följa upp saker i ärendet när allting sker i systemen, i stället för på sidan om, säger Hanna Åslund.

Du kan skicka vilka dokument som helst från Nyps 2020. Men vi tror att de vanligaste dokumenten handläggare kommer att skicka till Min ansökan är Begäran om komplettering och Beslut.

När handläggaren publicerar ett dokument får sökande ett mejl. Hen kan sen logga in på Mina sidor i Min ansökan för att läsa vad som har hänt i ärendet.

Utbildningsfilm för att skicka dokument kommer

När vi inför såna här förbättringar brukar vi publicera utbildningsfilmer. På grund av tekniska problem har vi inte kunnat göra det än. Utbildningsfilmer kommer - håll koll på vår webbplats för att inte missa dem.

Kompletteringar för företagsstöd