En utlysnings sista dag – vad ska jag tänka på?

Ni som jobbar med att planera, ta fram och avsluta utlysningar gör ett jättejobb och har mycket att tänka på. Men i den här artikeln vill vi påminna er om att vara extra noga när ni väljer vilken dag utlysningarna ska stängas. Det här är viktigt då det kan påverka de som söker stöd.

När vi uppdaterar Nyps 2020 och Min ansökan eller när Tillväxtverkets driftleverantör genomför servicekvällar kan det påverka våra system. Ni bör därför undvika att stänga utlysningar under de dagarna.

När Nyps 2020 och Min ansökan uppdateras stängs systemen och de går inte att använda under uppdateringen. Under driftleverantörens servicekvällar kan en bredd av olika system påverkas i varierande grad.

Porträttbild på en man.

Tobias Flodin

Hur vet jag när något system uppdateras?

I vår kalender kan du se vilka dagar vi kan komma att uppdatera systemen och vilka dagar under året servicekvällar genomförs.

- Vi har möjlighet uppdatera Nyps 2020 och Min ansökan varje onsdag. Anledningen till det är att vi ska ha möjligheten att uppdatera systemen med kort varsel. Uppdateringfönstret brukar vara från klockan 16.30 till 20.00. Därför är det bra att aldrig stänga en utlysning under onsdagar, säger Tobias Flodin, kommunikatör vid Nypscentralen.

Framåt kommer du även att kunna se vilka dagar vi planerar att uppdatera Nyps 2020 och Min ansökan i kalendern. Kolla därför alltid av den innan ni bestämmer vilken dag en utlysning ska stängas. Det här leder till en minskad risk för att sökande drabbas.

- Det finns ett par saker som är viktiga att tänka på när det gäller nypsuppdateringar. Även om vi alltid försöker uppdatera systemen under onsdagar kan vi, vid enstaka fall, uppdatera en annan dag. Den andra är att tills ett driftmeddelande går ut ska du se uppdateringen som planerad – det kan alltid hända saker som gör att vi behöver byta dag för uppdateringen, säger Tobias Flodin.

För att få så bra information som möjligt om uppdateringar rekommenderar vi att du prenumererar på Nypscentralens driftinformation.