EU-stöden - ansökan om utbetalning lanseras

Onsdag kväll 29 mars uppdaterar vi våra system. Efter uppdateringen lanseras bland annat ansökan om utbetalning för EU-stöden, programperiod 2021 - 2027. Det här innebär att beviljade projekt kommer att kunna ansöka om att få sin finansiering utbetald.

Bild på en blå EU-flagga. Den innehåller en cirkel med gula stjärnor.

Vi har lagt mycket jobb på att förenkla ansökan om utbetalning för den nya programperioden för dig som handläggare och för de sökande. Att vi lanserar ansökan om utbetalningen innebär inte att vi är färdiga - vi kommer att jobba vidare med olika förbättringar för att det ska bli så bra som möjligt.

Hittills har vi bland annat förenklat texter, information och sätt att fylla i ansökan. Den sökande fyller bland annat i fler uppgifter, än tidigare, som data direkt i Min ansökan i stället för att använda blanketter och formulär. Det här leder till att uppgifterna hamnar direkt i Nyps 2020.

Nya funktioner

Vi har även utvecklat funktioner som ska underlätta ditt arbete, både generella för EU-stöden men också förbättringar för ansökan om utbetalning. Till exempel kompletteringar mellan Nyps 2020 och Min ansökan, Personalkostnader och Lägesrapporter. Du hittar redan publicerad information om förbättringar och kommande här på webbplatsen.

Utibildningsfilmer om funktioner och annat som är bra att veta publiceras på vår youtube-kanal.