På utbildningsfronten

Grundutbudets utbildningar har rullat igång för denna termin. Handläggarutbildningen 17-18 september har lockat ett stort antal deltagare, medan övriga utbildningar inte har så många anmälningar ännu.

Jag vill återigen puffa för våra På plats-utbildningar. Dessa utbildningar skräddarsys så långt som det är möjligt efter era behov och utförs hos er. Dessutom är de kostnadsfria. Exempel på utbildningar vi kört ute hos organisationerna är grundkurser i handläggning och Diver, finslipning av handläggningsrutiner, dokumentmallar samt tips och trix i Nyps. Det finns nu möjlighet att anmäla intresse för hösten (efter Användarmötet) och våren. Kontakta mig,  Anders Runnholm anders.runnholm@tillvaxtverket.se, tfn 08-681 96 66, så kan vi tillsammans se vilka behov ni har av utbildning och hur vi ska kunna möta dessa.

En fråga som dykt upp lite mer frekvent på sistone gäller dokumentmallarna. I samband med den nya programperioden (som i sin tur medför att en mängd förordningar revideras) har flera organisationer uttryckt att de kan komma att behöva göra justeringar i sina dokumentmallar. Vi kommer därför att genomföra en mallstuga vid lämpligt tillfälle under våren, där våra experter kan hjälpa till med dessa justeringar. Dokumentmallshanteringen i Nyps är ett ganska krångligt kapitel, men på detta sätt hoppas vi kunna möta organisationernas behov utan att behöva krångla till det ännu mer. Mer information om detta följer på Nypscentralens hemsida.

Läs mer om våra utbildningar.länk till annan webbplats

Innehållsansvarig: Ulrica Morelid

Tillväxtverket