Göra skärmdumpar

För att supporten bättre ska kunna förstå ett problem kan bifogade skärmdumpar vara till stor hjälp.
Ta för vana att dokumentera konstigheter, buggar, problem, fel och felmeddelanden genom att ta en ögonblicksbild så som det ser ut på din skärm.

Använda Windows inbyggda funktion

Om du vill skapa en kopia av det aktiva fönstret trycker du på Alt + Print Screen.
Om du vill kopiera hela skärmbilden trycker du på Print Screen.
Alt
Print Screen

Observera!
För att du ska kunna spara bilden måste du klistra in den kopierade skärmbilden i ett program, exempelvis Word.
Bifoga sedan bilden eller dokumentet till supportärendet.

ScreenHunter

Andra programvaror

Det finns många programvaror som är speciellt framtagna för att göra skärmdumpar.
Dessa program låter dig till exempel att fånga ett område du själv markerar etcetera.
I regel brukar du kunna välja att spara skärmdumpen som en bildfil direkt efter att du tagit bilden.

Screen Hunter är ett exempel på ett program för skärmdumpar.

Innehållsansvarig: Ulrica Morelid

Central support

Tillväxtverket