Film: Nyheter i Nyps 2020

28 april införde vi förbättringar i hanteringen av ärenden i Nyps 2020. Det handlar om detaljer som kan underlätta en hel del för dig som hanterar många ärenden i systemet.

Porträttbild på en man.

Anders Runnholm

Om du vill kan du se en film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där Anders Runnholm, utbildningsansvarig, berättar om och visar upp förbättringarna.

– Den första förbättringen handlar om att uppgifterna ärende-ID, sökande och organisationsnummer på ett enkelt sätt kan kopieras. Det här kan du som handläggare göra oavsett var i ärendet du arbetar, säger Anders Runnholm.

Ett exempel där det här kan underlätta är när handläggare vill kopiera organisationsnumret, för att sen slå upp detta i organisationsregistret. Det här kan du till exempel vilja göra när du lägger till betaladresser.

En till förbättring är att du nu kan spara ändringar i ärendet genom kortkommandot ctrl+s. Vi kommer även inom en snar framtid att införa en liknande förbättring. Den är att du ska kunna bekräfta din inloggning genom tangenten Enter.

– De här förbättringarna gör att vi minskar antal musklick du behöver göra i Nyps 2020, säger Anders Runnholm.