Två händer som antecknar på en post it-lapp. Och på bordet framför ser man en kopp med kaffe, dator, penna, mobil och ett par glasögon.

Nyheter

Här kan du ta del av våra senaste nyheter.


 • Ändring av behörigheter, nytt glossary och mer i Diver

  Porträttbild på en kvinna. Teamet Nyps analys, som bland annat ansvarar för Diver, har målet att införa flera nya uppdateringar innan årsskiftet. Bland annat kommer det att ändras vad du med behörighet i Diver kan se.

 • Begränsad support under jul

  Julstjärna hängande i fönster. Bakom den ser du snötäckta hustak. Under jul och nyår har vi begränsad support för våra system. Det här innebär att du kan få vänta lite längre innan du får hjälp av oss.

 • EU – förbättringar under första kvartalet 2022

  Porträttbild på en man. Arbetet med EU:s programperiod 2021 - 2027 är i full rullning. Vi fokuserar på utvecklingen av de nya programmen och siktar även på att förbättra tid- och aktivitetsplaner och projektbudgeten.

 • Ny sida - beställ utlysning

  Funderar du på vilken information du ska skicka in till oss när du beställer en utlysning? Nu har vi löst det problemet genom att skapa en sida där det står vad du ska skicka in i samband med din best...

 • Nypssystemen – det här gäller över jul och nyår

  En julstjärna som hänger i ett fönster. Bakom den ser man snötäckta hustak. Från 21 december till 3 januari kan du inte besluta om utbetalningar i Nyps och Nyps 2021. 21 december är alltså sista dagen du kan ta beslut om utbetalningar för i år.

 • Försenad uppdatering av Smart Documents

  En triangel i flera nyanser av grönt. I mitten av den är det ett utropstecken. Vi planerade att uppdatera Smart Documents 20 oktober. På grund av tekniska problem kunde vi tyvärr inte genomföra uppdateringen.

 • Nytt sätt att hitta tidigare EU-ansökningar

  Efter uppdateringen av våra system 14 oktober har det ändrats hur du hittar tidigare ansökningar inom EU-stöd och ärenden i gamla Nyps.

 • EU-stöd – dokument kan inte delas till stödmottagaren

  En triangel i flera nyanser av lila. I mitten av den är det ett utropstecken. I EU-stöden kan användare i Min ansökan inte se dokument som har tillkommit i senaste utbetalningsbeslutet. Det vill säga de dokument som inte markerats som arbetsdokument.

 • EU 2021 - 2027 – arbetet nu och framåt

  Porträttbild på en man. Hittills har vi lagt mycket kraft på att förbereda den framtida utvecklingen av EU:s programperiod 2021 - 2027. Framåt kommer du kunna ta del av förbättringar Nyps 2020. Läs även om hur du kan bidra i...

 • Problem med e-signering i gamla Min ansökan

  En triangel i flera nyanser av blått. I mitten av den är det ett utropstecken. För närvarande kan sökande inte signera sin ansökan elektroniskt i gamla Min ansökan. Tillsvidare rekommenderar vi dem att signera den manuellt.

 • Nyps 2020 - egna listor och anteckningar fixas

  30 juni införde vi möjligheten för dig att skapa egna listor och anteckningar till dina ärenden i Nyps 2020. Det blev vissa tekniska fel när vi införde det här. Efter vår uppdatering 8 september komme...

 • Problem med nya förbättringar

  30 juni införde vi förbättringar i Nyps 2020. De innebar att du kunde skapa egna listor och anteckningar för dina ärenden i systemet. För tillfället fungerar tyvärr inte det här för alla behörigheter.

 • Film - nyheter 30 juni

  Anders Runnholm, utbildningsansvarig, visar i en film vilka nyheter du kan ta del av från och med 30 juni.

 • Det här händer i EU-arbetet

  Porträttbild på en man. Utvecklingsarbetet med EU:s kommande programperiod, 2021-2027, är i full rullning. På det stora hela är Nyps 2020 byggt för att hantera EU-stöd men det finns några nyheter vi arbetar intensivt med.

 • Nytt utseende på Nypsbarometern

  Sen skärmdump på google chromes logga (en cirkel som är grön, röd, gul och i mitten är det en blå prick). Under loggan står det Nypsportalen. Vi håller på att uppdatera hela Nypsportalen. Hittills har Nypsbarometern fått ett nytt utseende. Det här ska ge dig en bättre upplevelse av tjänsten.

 • Nyps och Nyps 2021 i sommar

  En kub i tre nyanser av lila. Under den står det "Nyps". Snart är sommaren här och med den kommer en del att tänka på för dig som arbetar i Nyps och Nyps 2020. Vi har listat information och bra råd längre ner i texten.

 • Region Norrbotten – nöjda med kulturmedel i Nyps 2020

  Porträttbild på en kvinna. Region Norrbotten hanterar sina kulturmedel i Nyps 2020. De handlägger nu de ansökningar som har kommit in.
  ­– Vi gillar lösningen. Vi har allt i samma system och handläggarna är nöjda, säger Stina Alm...

 • Påminnelse – tänk på det här när du beställer en utlysning

  Ni är fler som hör av er till oss för att få utlysningar och information om dem publicerade i Min ansökan. För att få utlysningen publicerad behöver du skicka in rätt information. Här listar vi vad di...

 • 30 juni – förbättringar lanseras

  Porträttbild av en man. I versionen vi släpper 30 juni kommer några förbättringar i Nyps 2020. De ska hjälpa dig att få en bättre struktur och överblick av dina ärenden.

 • Region Norrbotten testar kulturmedel i Nyps 2020

  Porträttbild på en man. Region Norrbotten har nu kulturmedel i Nyps 2020. Efter utvärdering hoppas vi att fler regioner kan få samma lösning.
  – Ansökningar har kommit in och handläggningen är i full gång. I nästa steg hoppas ...

 • Ny leverantör av nyhetsbrev

  Bild av en del av en tidning som ligger på ett bord. Tillväxtverket har upphandlat en ny nyhetsbrevsleverantör. Bytet från vår gamla leverantör till den nya kommer att ske under sommaren.

 • Release 27 maj – nyheter i Nyps 2020 och Min ansökan

  Efter releasen 27 maj kan du ta del av förbättringar i tjänsterna Nyps 2020 och Min ansökan. Nedan kan du se en film eller läsa om förbättringarna.

 • Ny Youtube-kanal – allt innehåll på samma plats

  Vi har skapat en ny Youtube-kanal. På den kan du ta del av utbildningsfilmer och annat rörligt material vi tar fram.

 • Film: Nyheter i Nyps 2020

  Porträttbild på en man. 28 april införde vi förbättringar i hanteringen av ärenden i Nyps 2020. Det handlar om detaljer som kan underlätta en hel del för dig som hanterar många ärenden i systemet.

 • Senaste förbättringarna från Nyps analys

  Nyps analys jobbar med utdata och statistik från våra system. Här kan du läsa vilka förbättringar vi har tagit fram under de senaste veckorna.

 • 29 mars lanseras korttidsstödet 2021 – så påverkas du

  Porträttbild på en kvinna. Företagare kan söka stödet retroaktivt från 1 december 2020. Vi har förberett våra system så att de ska klara av det väntade söktrycket. Men vi flaggar för att systemen kommer behöva uppdateras och va...

 • Nedskrivningar – ny lösning på plats i april

  Porträttbild på en man. Vi saknar en funktion för att följa upp nedskrivningar i ärenden i Nyps 2020. I de fall där nedskrivningar finns har handläggarna själva gjort beräkningarna. Vi planerar att han en lösning för det här...

 • 25 februari – avslutade ärenden visas inte längre under Mina ärenden

  Från 25 februari visas inte längre avslutade ärenden i Nyps 2020 under Mina ärenden. Det här har varit en efterfrågad funktion då det med tiden kan bli svårt att få en överblick av Mina ärenden.

 • Se vad Nyps analys har levererat sen nyår

  Nyps analys jobbar med utdata och statistik från våra system. Vi har efter nyår fått nya kollegor till gruppen och här kan du läsa vad de har jobbat med.

 • Våra system – se vad vi utvecklar

  Porträttbild på en man. Du och andra användare av våra system och tjänster ska kunna se vad vi utvecklar och hur vi jobbar. Därför har vi tagit fram Vår utveckling – sidor som visar vad vi arbetar med.
  – Vår ambition är att v...

 • Lär dig mer med våra nya lathundar

  Porträttbild på en man. Nu finns en ny sida med lathundar på webbplatsen. Med hjälp av dem kan du ta dig igenom olika moment i våra system utan att behöva kontakta supporten.

 • Intervjuer ska förbättra för användarna

  Porträttbild på en kvinna. I arbetet med EU:s programperiod 2021 – 2027 genomför vi intervjuer med användare av våra system. Anledningen är att det ska bli så enkelt som möjligt för dem att söka stöd senare i år.
  – Intervjuerna ...

 • Kontrolluppgifter för inkomstår 2020 – skicka senast in 31 januari

  Förra året gjorde nästan alla regioner utbetalningar till enskilda näringsidkare. De här utbetalningarna måste redovisas till Skatteverket.

 • Nya modeller i Diver

  En skärmdump där det står NYPS analys v7.1010. Under den ser man två olika listor där man kan välja olika alternativ. I de nya modellerna kan du bland annat se uppgifter om sysselsättningsökning för kvinnor och män, stödmottagare och granskningsinsatser. Läs mer om vad modellerna innhåller i artikeln.

 • Begränsad support under jul och nyår

  Vi hjälper dig i den mån vi kan med dina problem och funderingar under jul och nyår. Glöm inte heller att 31 januari är sista dagen lämna in kontrolluppgiftsredovisningen i Nyps.

 • Så påverkar pandemin utvecklingen i Nyps-systemen

  En dator och en mobil. Coronakrisen har tyvärr gjort så att du inte kunnat ta del av de planerade förbättringar vi hade för Nyps-systemen under 2020. Men vårt arbete med stödet för korttidsarbete har lärt oss mycket och vi ...