Slipp skärmdumpar vid uppdatering av ett ärende

Brukar du ta skärmdumpar av ett ärende i Nyps 2020 och lägga dem i tjänsteanteckningar för att visa hur ärendet såg ut innan ändringarna? Nu slipper du det. Vi har infört en funktion där du enkelt kan kopiera ärendeversionen i stället.

Anderas Duvhammar.

Från och med 28 april kan du kopiera informationen och utseendet av ditt ärende innan du gör ändringar i det. Det här gör du via en kedjelänk-knapp uppe i högra hörnet i ärendet.

- Vi har infört den här funktionen då användare har behövt tagit flera skärmdumpar för att visa hur ett ärende såg ut innan hen behövde uppdatera det. Nu när du klickar på knappen får du i stället en länk som visar hur ärendet såg ut innan det ändrades, säger Andreas Duvhammar, produktägare vid Nypscentralen.

Är det något speciellt användaren ska tänka på?

- Det viktigaste är att du måste kopiera länken (ärendeversionen) innan du sparar eventuella förändringar. Har du gjort en ändring och sparat den innan du hämtar länken kommer den inte att visa hur ärendet såg ut innan ändringen, säger Andreas Duvhammar.

Du ska alltså kopiera länken och klistra in den där du vill ha den innan du börjar göra ändringar i ärendet. Du bör inte heller kopiera något annat innan du har klistrat in länken där den ska vara.

Mer detaljer om funktionen

Länken kan du klistra in precis var som helst med ctrl-v eller genom att högerklicka och klistra in den. Vi rekommenderar att du klistrar in den i ärendets tjänsteanteckningar.
Där kan du och andra sen ctrl-klicka på länken eller klistra in den i webbläsaren för att se hur ärendet såg ut. Vi uppmuntrar dig även att skapa vanan att alltid skriva relevant information intill länken i din tjänsteanteckning.

Du måste förstås vara inloggad eller logga in i Nyps 2020 för att kunna se länkens innehåll.

- Den här funktionen kan vara lite komplicerad att förklara och förstå i enbart ord. Men den är enkel och bra att använda. Titta gärna på utbildningsfilmen, längre upp i artikeln, och prova den gärna - inget går sönder för att du testar den, avslutar Andreas Duvhammar.