Exportera ärendes budget till Excel

Från och med kvällen 8 mars kan du exportera ett ärendes budget från Nyps 2020 till en excel-fil. Förändringen gäller alla stödtyper och det här ska underlätta för dig att jobba med budgeten och minska risken för eventuella fel.
- Det här har varit en efterfrågad funktion, säger Anders Runnholm, utbildningsansvarig vid Nypscentralen.

Porträttbild på en man.

Anders Runnholm.

Du exporterar enkelt budgeten till en excel-fil genom ett knapptryck. Du hittar knappen bredvid knappen för att öppna originalansökan i ärendets översikt och i vyn Dokument. Där ser du den bredvid knappen där du hämtar dokumentmallar.

- Handläggarna vill ofta kunna laborera lite med budgeten i ett ärende. I större ärenden kan budgeten vara komplex. Då är det till stor hjälp att kunna ta ut budgeten och testa hur olika ändringar slår, innan de förs in i Nyps 2020, säger Anders Runnholm.

Varför har vi skapat förbättringen?

- Tidigare fick handläggarna manuellt föra över uppgifter från ärendet till Excel. Vilket är tidskrävande och innebär en viss risk att något blir fel. Så det här är en liten förbättring som förhoppningsvis kommer att göra stor nytta.

Om inget oväntat händer kommer vi att uppdatera våra system onsdag kväll 8 mars. Efter uppdateringen kommer du att kunna använda funktionen.