Kompletteringar för EU-stöden i Nyps 2020

15 juni kan du som handlägger EU-stöd skicka ut och ta emot kompletteringar från den sökande genom Nyps 2020 och Min ansökan. Det här innebär att du slipper ladda ner dokument och be om kompletteringar via mejl.

När du skickar en komplettering från Nyps 2020 får den sökande ett mejl om att något behöver kompletteras i hens ärende. Den sökande kan sen logga in i Min ansökan för att läsa vad kompletteringen gäller.

När det gäller kompletteringar för EU-stöden kan även den sökande komplettera ärendet, utan att du som handläggare begärt en komplettering. Ärendet i Nyps 2020 markeras då med en blå prick och får en etikett om att en komplettering har inkommit.

Utbildningsfilmer kommer

När vi inför såna här förbättringar brukar vi publicera utbildningsfilmer. På grund av tekniska problem har vi inte kunnat gjort det hän. Utbildningsfilmer kommer - håll koll på vår webbplats för att inte missa dem.

Att jobba med kompletteringar direkt i Nyps 2020 och Min ansökan gör ditt arbete mer effektivt och rättssäkrare. All information finns på det här sättet i systemet och du slipper ha eventuell känslig information på din egen hårddisk.

Vi jobbar på att införa kompletteringar för alla stödtyper i Nyps 2020 och Min ansökan. Först ut var kompletteringar för företagsstöden. Och från och med 15 juni kan du, som sagt, använda funktionen för EU-stöden. Den nya kompletteringsfunktionen fungerar både för den gamla och nya programperioden.

Kompletteringar för projektmedel?

Handläggare för projektmedel har hört av sig till oss och undrar om de också kommer få den här lösningen. Svaret är ja - men mer behöver utvecklas för dem och vi kan inte säga när i tid förbättringen kommer för projektmedel.

Kompletteringar för företagsstöd